Autor |
Wiadomość |
Twister
Dołączył: 26 Sie 2006
Posty: 4 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Sob 20:57, 26 Sie 2006 |
 |
elo elo jestem nowy rekrut mój nick na XFIRE to twister39 |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
|
 |
Alien
Były żołnierz
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 688 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Turek
|
Wysłany:
Sob 21:08, 26 Sie 2006 |
 |
a ile masz lat nowy kolego rekrucie? i moze powiesz cos wiecej o sobie? ... |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
grucha8
Clan Leader & Admin

Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni
|
Wysłany:
Sob 21:11, 26 Sie 2006 |
 |
Dokladnie wiecej info prosze bo piszac JESTEM REKRUTEM!!!!!!!!!!!!!! to po tych wykrzyknikach za duzo sie nie dowiedzialem  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
wwwmisza
Brygadzista

Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 957 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gołdap
|
Wysłany:
Nie 0:54, 27 Sie 2006 |
 |
Napominajac kolegow i ciebie to powiedz miedzy innymi co lubisz, jak masz na imie, jaka bronia lubisz grac, jaka mape najbardziej lubisz itd...a poza tym zycze ci wszystkiego dobrego, zebys pokazal nam ze jestes wartosciowy i wtedy przywitamy ciebie w naszych szeregach:) pozdrawiam |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
Twister
Dołączył: 26 Sie 2006
Posty: 4 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany:
Nie 11:02, 27 Sie 2006 |
 |
spoko . Jestem Patryk z takiej prowincji zwanej Łęczna i mam 16 lat. w COD2 gram hmmmm z ponad 0,5 roku . Ulubiona mapa Toujane a broń Scoped Lee- Enfield   co chcecie jeszcze wiedzieć??  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
wwwmisza
Brygadzista

Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 957 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gołdap
|
Wysłany:
Nie 11:13, 27 Sie 2006 |
 |
O prosze sniper:) hmmm:) ciekawe jak sprawy beda sie przedstawialy, teraz bede drapal sie po glowie zeby mnie nikt nie wygryzl:)heheheh...wiedzialem ze tak wkoncu sie stanie  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
grucha8
Clan Leader & Admin

Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni
|
Wysłany:
Nie 11:22, 27 Sie 2006 |
 |
Org gre masz? Jestes w stanie placic skladki na serwer? Mikrofon, sluchawki i TS posiadasz? |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
S3ras
Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 2 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z przed kompa...
|
Wysłany:
Nie 13:50, 27 Sie 2006 |
 |
Grucha, ile pytań na raz zadajesz ;P |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
grucha8
Clan Leader & Admin

Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni
|
Wysłany:
Nie 14:04, 27 Sie 2006 |
 |
Bo ja jestem wielowątkowy  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
Alien
Były żołnierz
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 688 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Turek
|
Wysłany:
Nie 14:17, 27 Sie 2006 |
 |
wielowatkowy i wieloalkoholowy xD a grucha tak BTW bimber pedzisz? bo moj dziadek tak ;p |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
grucha8
Clan Leader & Admin

Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni
|
Wysłany:
Nie 14:20, 27 Sie 2006 |
 |
zaPEDZIC to ja Cie moge do gry
Zreszta ja jeszcze nie dziadek  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
ASF|*mateOOsh
team laGGer

Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 397 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: tam gdzie neostrade zakladaja 2 lata
|
Wysłany:
Nie 14:24, 27 Sie 2006 |
 |
resztki porzeczek po robieniu soku
cukier
drożdże
woda
proporcje dość dowolne z wyjątkiem drożdży tych w zależności od ilości produktu końcowego do 2kg na 50litrów zacieru owoców - dużo cukru ? zalać wodą i najlepiej podgrzewać(grzałka akwarystyczna była dobra) przez 2-3 tygodnie aż przefermentuje potem już tylko destylacja najlepiej dwukrotna
------------------------------------------------------------------------
Wszystko zależy od tego co chcesz wypędzić - jak jakąś charę, to już ci podano receptę.
Podstawowy problem z rozmaitymi wódkami polega na braku dostępu do drożdzy gorzelnianych, fermentacja z użyciem drożdzy piekarskich daje charakterystyczny bimbrowy fuzel - fuj... Jeżeli masz więc drożdze gorzelniane to możesz sobie zafermentować mąkę, ziarno zbożowe, przetarte ziemniaki tyle, że w domowych warunach zachodu jest dużo a alkoholu raczej niewiele. Po trzba jeszcze przepuścić przez filtr z węgla aktywnego itp. Dlatego jest lepszy sposób - robisz coś w rodzaju wina owocowego, z tą różnicą, że nie przejmujesz się gęstością (byle sie dało z gąsiora wytrzepać i nie dajesz wody (psuje smak ostatecznego produktu). Owoce w polskich warunkach trzeba zazwyczaj dosłodzić, drożdze oczywiście winne (łatwo je kupić, reszta jak w instrukcji na etykiecie, najlepsze są typu malaga, albo podobne - w każdym razie do win mocnych). Drożdzy można dodać trochę więcej niż do normalnego wina. Zacier taki powinien fermentować 2-3 miesiące, aż będzie miał przynajmniej z 10 % (można sprawdzic organoleptycznie, nie jest takie złe, tyle że lubi po tym boleć głowa). Oczywiście należy pamiętać o rurkach fermentacyjnych, dokładnej sterylizacji gąsiora i takich tam. Teraz destylacja - do destylacji w domowych warunkach najlepiej nadaje się aparatura szklana, którą można nabyć w dowolnym sklepie ze szkłem laboratoryjnym (często z dokładną instrukcją obsługi), ale znakomita jest również aparatura ze stali nierdzewnej (można kupić np. w Austrii i podobno w Szwecji). Wbrew obiegowym opiniom destylacja dobrego zacieru nie powoduje wydzielania się w czasie tego procesu żadnego nieprzyjemnego zapachu. Destylację należy przeprowadzać w temperaturze mniej więcej 78-82 stopnie C. Idealna temperatura to 78,4 stopnia, ale nie należy przesadzac z dokładnością, bo jeden gąsior można destylowac tydzień. Pierwszą pięćdziesiątkę wypędu wylewa się w diabły i dalej destyluje, dopóki wypęd ma moc powyżej mniej więcej 30-40 %. Można przerwać wcześniej, wszystko zależy od zapachu rezultatu. Jeżeli zacier jest gęsty, można go trochę rozcieńczyć wodą, bo inaczej lubi sie przypalić. Czynność powtarza się kilka razy. Czasem wystarczy już jedna destylacja, a czasem i cztery to za mało. Destylując po raz kolejny należy wrzucić do naczynia kilka małych kamyczków - sprzyja to równomiernemu wrzeniu alkoholu, alkohol też dobrze jest (ze względów przeciwpożarowych) rozcieńczyć do ok 40 %. Otrzymany wypęd powinien dojrzewać 3 miesiące. Do gąsiorka z okowitą można wrzucić szczapki dębowe, co daje głęboki brązowy kolor (koniakowy). Inna szkoła głosi, że najlepsze są gałazki morwowe - dają zielonkawo-beżowy odcień napitku. No i gotowe - bimber w ten sposób otrzymany cechuje niezwykle silny aromat owoców (im dłużej leży, tym silniejszy), znakomity smak i brak efektów ubocznych nadużycia. Jeżeli lubisz anyżówkę (uzo, mastika, ricard, pernod) możesz do ostatniej destylacji dodać olejek anyżowy (do nabycia w aptece) i rozpuszczoną w spirytusie żywicę krzewu mastyksowego (niestety w Polsce niedostępna, można kupić np. w Bułgarii). Otrzyzmany w ten sposób alkohol jest krystalicznie czysty, a po dodaniu kropelki wody wspaniale mętnieje. Do jego produkcji najlepiej użyć wypędu z mało aromatycznych owoców (np. gorszych jabłek). Jak chcesz mieć coś w bardziej francuskim stylu możesz zastosować sztuczkę ze szczapkami dębowymi. Do produkcji zacieru najlepiej nadają się wiśnie, jabłka, morele (niestety w Polsce drogie i mało aromatyczne), gruszki Williamsy, winogrona (polskie czarne dają ciekawy aromat), maliny (absolutny hit) i podobne owoce. Rewelacyjny jest też bimber z fig, ale niestety w Polsce nie do zrobienia (w zeszłym roku 70 gr. za figę!). Generalnie pędzenie bimbru to wspaniała rozrywka, która znakomicie integruje rodzinę. Odrobina wprawy sprawi, że w kąt pójdą wszystkie konfitury i inne przetwory, a wszyscy pospołu zajmą się drylowaniem wiśni na bimber. Zajęcie to bowiem w sam raz na ciepłe letnie wieczory. I o ile zdrowsze od oglądania telewizji... To oczywiście wszystko teoria, bo pędzienie bimbru jest zabronione.
mniaaaaaaaaaaaam!!! od samego czytania w glowie moze sie zakrecic  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
Alien
Były żołnierz
Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 688 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Turek
|
Wysłany:
Nie 14:32, 27 Sie 2006 |
 |
owned! wymieklem ;p |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
wwwmisza
Brygadzista

Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 957 Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gołdap
|
Wysłany:
Nie 15:26, 27 Sie 2006 |
 |
aahahaha:) co zapodal:) berbelucha to najlepsze co moze byc na swiecie:) heheheh  |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
rav
Były żołnierz
Dołączył: 24 Maj 2006
Posty: 409 Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: brzeszcze
|
Wysłany:
Nie 20:32, 27 Sie 2006 |
 |
ej no nie spamujcie ,tu tylko pisac o rekrucie twisterze!!!ADmin wywalic to gdzie indziej:P |
Post został pochwalony 0 razy
|
|
 |
 |
|